Woonaccessoires

MoodsWood heeft naast een eigen meubel-en sieradenlijn, ook een eigen lijn oud eiken woonaccessoires. De karakteristieke stukken oud eiken, welke niet verwerkt worden in onze tafels, toveren wij om tot unieke woonaccessoires. Van elk product bestaat er maar een. Voor onze woonaccessoires maken wij natuurlijk ook gebruik oud eiken, veelal gecombineerd met oud (veelal antiek) gietijzer en touw. 

Unieke en exclusieve oud eiken woonaccessoires

Door onze meubels te combineren met bijpassende oud eiken woonaccessoires, creëert u een unieke sfeer en uitstraling in uw woning, Want ook in onze lijn woonaccessoires staan wij voor exclusiviteit en kwaliteit. De trefwoorden hierbij zijn: rustiek, stoer, landelijk en robuust. Door de combinatie van diverse producten ontstaat er eenheid in uw woning.

Wij vervaardigen onder andere hanglampen en staande lampen, maar ook vazen, (wand)kandelaren, spiegels, klokken en wandplanken. Allemaal naar een uniek ontwerp.

Al onze woonaccessoires worden, net als al onze meubels, volledig ambachtelijk gemaakt. Ook in onze woonaccessoires ziet u geen schroeven. Al onze producten worden volledig met de hand geborsteld en gepolijst. Tijdrovend?! Jazeker! Maar alleen door het hout te voelen met onze handen, kunnen wij weten wat onze handelingen teweeg gaan brengen in het eindproduct. Hierdoor heeft u gegarandeerd een authentiek product.

Karakakteristiek oud eiken

Wij maken voor onze woonaccessoires gebruik van barnwood. Dit hout is afkomstig van oude boerderijen, huizen, kastelen of schuren welke in de afgelopen jaren zijn afgebroken. De term baanwood is afkomstig van de engelse term ‘barns’, wat schuren betekent. Veelal is barnwood afkomstig van naaldbomen. Grenen, vuren en douglas hout, zult u echter niet aantreffen in onze producten. Hiernaast gebruiken wij geen gerecycled hout als steigerhout of wagondelen. Al dit hout is vele malen zachter dan ons eeuwen oude eiken. En alleen door het gebruik van oud eiken kunnen wij de exclusiviteit en kwaliteit van onze producten garanderen waar wij voor staan. 

Recycle

De kleinere en meest karakteristieke stukken oud eiken, selecteren wij voor onze oud eiken woonaccessoires. Uw lamp kent zo bijvoorbeeld een geschiedenis als steunbalk van een schuur. En uw wandplank kent een geschiedenis als de bekleding van een oude villa. Een uniek stukje geschiedenis in uw woning. En dit is niet alleen mooi. Maar ook nog eens erg duurzaam! Wat voor anderen gezien wordt als afval, is voor ons de basis van een nieuw en uniek item.

Maar ook maken wij geen gebruik van chemische stoffen als ammoniak om ons hout te kleuren. Ons hout is écht hout. En dat behoeft geen kleuring. De tand des tijds, kan geen spuitbus of kwast nabootsen.

Epoxy

Uiteraard kunnen wij hierbij gebruik maken van epoxy in onze woonaccessoires. Ook in onze oud eiken woonaccessies leggen wij graag de geschiedenis van ons hout vast. En geven wij ze graag een uitzonderlijk karakter. Want wat is er leuker dan vaas in een houder, die oplicht in de schemer? Overdag stoer, robuust en landelijk. En in de avond een uniek design item in uw woning. Een ware blikvanger!

Wij hebben altijd een actueel aanbod woonaccessoires in onze webshop en ons atelier. Niet gevonden wat u zoekt? Wij kunnen ook woonaccessoires maken volledig naar uw wensen en ideeën.