Salontafels

Een oud eiken salontafel van MoodsWood bestaat uit meerdere planken. Deze worden met elkaar verlijmd, middels pen-en-gatverbindingen. Elke plank gaat meerdere keren door onze handen. Hierdoor kunnen wij de juiste planken selecteren voor uw salontafel. Wij borstelen en schuren ons hout volledig met de hand. Tijdrovend? Jazeker! Maar alleen hierdoor, komen de tekeningen van het hout volledig tot hun recht en krijgt de tafel zijn unieke uitsralingt. Door volledig handwerk, weten wij precies wat elke handeling teweeg gaat brengen in het uiteindelijke resultaat.

Oud eiken salontafel

Gaat uw voorkeur naar een rauwe oud eiken salontafel met veel tekeningen zoals groeven, noesten en kuilen? Of gaat uw voorkeur uit naar een wat praktischere en strakke salontafel met minder tekeningen in het hout? Onze handen kunnen uw droomtafel voor u maken! Wij kunnen uw salontafel in elke gewenste maat leveren.  Maar ook meerdere type onderstellen behoren tot de mogelijkheden: van rak tot robuust. Wanneer het formaat van uw salontafel dit toelaat, kunnen wij uw salontafel voorzien van een onderbalk. Hiermee krijgt u gegarandeerd een solide en robuuste tafel.

Heeft u wellicht al een eigen ontwerp? Of ontwerpen wij een salontafel naar uw wensen en ideeën?

Barnwood

Wij maken voor een oud eiken salontafel gebruik van barnwood. Dit hout is afkomstig van oude woningen, boerderijen, schuren en zelfs kastelen welke in de afgelopen jaren zijn afgebroken. De term barnwood is afkomstig van de Engelse term ‘barns’, wat schuren betekent. Veelal is barnwood afkomstig van naaldbomen. Maar wij gebruiken bewust geen naaldhout voor onze salontafels. Grenen, vuren en douglas hout komt u niet tegen in onze salontafels. Maar ook gebruiken wij geen gerecycled hout, zoals steigerhout of (chemische) wagondelen. Dit hout is vele malen zachter dan ons eeuwen oude eiken. En alleen door het gebruik van oud eiken kunnen wij de exclusiviteit en kwaliteit van onze tafels garanderen.

De planken die wij gebruiken vormen het blad van de salontafel. De balken uit oude huizen en boerenschuren, verwerken wij tot de poten van onze tafels. Een massief eiken salontafelblad heeft een gewicht van 20-50kg. En dit vereist een robuust en solide onderstel. Door het gebruik van oud eiken balken, kunnen wij de kwaliteit leveren waar wij voor staan.

Oude ambacht

Onze oud eiken salontafel is robuust, rustiek en authentiek. Elke  salontafel wordt volledig ambachtelijk op maat gemaak naar wens van onze klanten. U treft bij ons geen grote machines aan. Wij werken nog volgens het oude ambacht. Wij borstelen en schuren ons hout volledig met de hand. Op deze wijze, komen de tekeningen van het hout volledig tot hun recht en krijgen onze salontafels hun unieke uitstraling. Grote machines voelen het hout niet, zoals wij doen. Door volledig handwerk, weten wij precies wat elke handeling teweeg gaat brengen in het uiteindelijke resultaat. Dit maakt elke salontafel écht uniek!

Gaat uw voorkeur naar een geleefde salontafel met veel tekeningen zoals groeven, noesten en kuilen? Of gaat uw voorkeur naar een wat praktischere salontafel met minder tekeningen in het hout? Oud eiken kent niet alleen ontzettend veel variatie in tekeningen in de planken, maar ook in kleur: van licht tot donker. U heeft daarom bij ons de mogelijkheid om zelf de planken voor uw salontafel uit te zoeken. De oud eiken planken vormen tenslotte de basis voor elke oud eiken salontafel. Door onze klanten van A tot Z te betrekken bij het ambachtelijke productieproces kunnen wij écht maatwerk leveren. 

De afwerking

Al onze salomtafels borstelen en schuren wij met de hand en en worden vervolgens gepolijst. Hierdoor sluit de houtvezel en is uw salontafel vrij van splinters. Het is mogelijk uw salontafel te voorzien van een extra polijstbeurt. Hierdoor krijgt uw salontafel een lichte glans en voelt uw salontafel extra glad aan. Dit is met name erg prettig bij het afnemen van uw oud eiken  salomtafel.

 

Onze salomtafels vergen weinig onderhoud. Wanneer u onverhoopt vocht morst op uw salontafel, volstaat het afnemen met een droge doek. In tegenstelling tot veel gelakte tafels, krijgt u in onze kloostertafels geen onsierlijke witte kringen wanneer u bijvoorbeeld een hete kop thee op uw oud eiken salontafel zet.