Salontafels

Een oud eiken salontafel van MoodsWood bestaat uit meerdere planken. Deze worden met elkaar verlijmd, middels pen-en-gatverbindingen. Elke plank gaat meerdere keren door onze handen. Hierdoor kunnen wij de juiste planken selecteren voor uw salontafel. Wij borstelen en schuren ons hout volledig met de hand. Tijdrovend? Jazeker! Maar alleen hierdoor, komen de tekeningen van het hout volledig tot hun recht. Door volledig handwerk, weten wij precies wat elke handeling teweeg gaat brengen in het uiteindelijke resultaat.

Oud eiken salontafel

Gaat uw voorkeur naar een rauwe oud eiken salontafel met veel tekeningen zoals groeven, noesten en kuilen? Of gaat uw voorkeur uit naar een wat strakkere salontafel met minder tekeningen in het hout? Onze handen kunnen uw droomtafel voor u maken! Wij kunnen uw salontafel in elke gewenste maat leveren.  Maar ook meerdere type poten behoren tot de mogelijkheden. Wanneer het formaat van uw salontafel dit toelaat, kunnen wij uw salontafel voorzien van een onderbalk. Want hiermee krijgt u gegarandeerd een solide en robuuste tafel.

Heeft u wellicht al een eigen ontwerp? Of ontwerpen wij een salontafel naar uw wensen en ideeën? Maar ook hebben wij altijd een actuele voorraad salontafels in onze webshop.

Barnwood

Wij maken voor een oud eiken salontafel gebruik van barnwood. Dit hout is afkomstig van oude woningen, boerderijen, schueren en zelfs kastelen welke in de afgelopen jaren zijn afgebroken. De term barnwood is afkomstig van de Engelse term ‘barns’, wat schuren betekent. Veelal is barnwood afkomstig van naaldbomen. Maar wij gebruiken bewust geen naaldhout. Grenen, vuren en douglas hout komt u niet tegen in onze salontafels. Maar ook gebruiken wij geen gerecycled hout, zoals steigerhout of (chemische) wagondelen. Dit hout is vele malen zachter dan ons eeuwen oude eiken. En alleen door het gebruik van oud eiken kunnen wij de exclusiviteit en kwaliteit van onze tafels garanderen.

De planken die wij gebruiken vormen het blad van de salontafel. De balken uit oude huizen en boerenschuren, verwerken wij tot de poten van onze tafels. Een massief eiken salontafelblad heeft een gewicht van 20-50kg. En dit vereist een robuust en solide onderstel. Door het gebruik van oud eiken balken, kunnen wij de kwaliteit leveren waar wij voor staan.


Epoxy

In uw oud eiken salontafel, maken wij desgewenst gebruik van epoxy. Wij kunnen hierdoor de tekeningen van het hout vereeuwigen. Aan de epoxy kunnen desgewenst kleurpigmenten worden toegevoegd. Onze eyecatcher is de glow in the dark. Want wat is leuker dan een meubel dat oplicht in het donker? Overdag een stoere en landelijke tafel. En in de schemer een unieke design tafel die oplicht in een groen-blauwe kleur.

Maar ook kunnen wij uw persoonlijke items zoals stenen, foto’s, schelpen en andere waardevolle herinneringen voor u ingieten in uw tafel. Hierdoor krijgt uw tafel een nog persoonlijke karakter.