Producten

Oud eiken tafel

Elke oud eiken tafel van MoodsWood is uniek, stoer, robuust en van oerdegelijke kwaliteit. Een oud eiken tafel past in ieder interieur, van klassiek tot modern. Elke oud eiken tafel wordt volledig ambachtelijk op maat gemaakt. U treft bij ons geen grote machines aan. Wij werken nog volgens het oude ambacht. Wij borstelen schuren en polijsten ons hout volledig met de hand. Tijdrovend? Jazeker! Maar alleen op deze wijze, komen de tekeningen van het hout volledig tot hun recht en krijgen onze tafels hun unieke uitstraling. Grote machines voelen het hout niet, zoals onze handen. Door volledig handwerk, weten wij precies wat elke handeling teweeg gaat brengen in het uiteindelijke resultaat.

Gaat uw voorkeur naar een geleefde oud eiken tafel met veel tekeningen zoals groeven, noesten en kuilen? Of gaat uw voorkeur uit naar een wat strakkere oud eiken tafel met minder tekeningen in het hout? Onze handen kunnen uw droomtafel geheel naar uw wensen op maat maken!

Voor onze tafels maken wij uitsluitend gebruik van massief oud eiken barnwood. Ons meest verkochte product is onze unieke ambachtelijke kloostertafel. Een kloostertafel heeft bij ons standaard een blad bestaat standaard uit meerdere panelen, welke worden verlijmd middels pen-en-gat verbindingen. Maar ook een kloostertafel met een blad bestaande uit lange planken is mogelijk. Een kloostertafel kunnen wij in elke gewenste maatvoering leveren. Diverse onderstellen behoren tot onze mogelijkheden. Gaat uw voorkeur uit naar poten met sierlijke krullen? Of wilt u toch liever strakke poten in een H- of A-vorm? Ook maken wij poten, geheel naar ons eigen ontwerp. Hierdoor heeft u gegarandeerd een unieke eettafel, welke u nergens aan zult treffen.

Onze ambachtelijke werkwijze is niet alleen ontzettend mooi. Maar zorgt ook voor een oerdegelijke constructie. Wij geven dan ook levenslange garantie op de constructie van onze kloostertafels.

En wilt u uw oud eiken tafel graag helemaal compleet maken….? Kies dan voor een bijpassende bank op maat bij uw kloostertafel! Hiermee creëert u eenvoudig voldoende zitruimte voor meerdere personen en het staat natuurlijk ook ontzettend mooi!

Oud eiken tafel op maat

Naast kloostertafels maken wij ook nog vele andere soorten tafels, zoals salontafels, sidetables, bankjes, bijzettafels en badkamermeubels. Ook deze tafels worden volledig ambachtelijk op maat gemaakt voor u, naar uw wensen. Elke oud eiken tafel is uniek in zowel zijn uitstraling als geschiedenis. Het is mogelijk dat u kiest uit een van onze vele unieke modellen. Maar wij ontwerpen ook graag een oud eiken tafel op maat voor u.

Wilt u meer lezen over onze ambachtelijke werkwijze? Of wilt u graag zien welke type kloostertafels wij zoals maken en welke afwerkingen er mogelijk zijn? Klik dan hier

Oud eiken barnwood

Wij maken voor onze tafels uitsluitend gebruik van eiken barnwood. Dit hout is afkomstig van oude huizen, boerderijen en kastelen, welke de afgelopen jaren zijn afgebroken. De term barnwood verwijst naar schuren, ook wel ‘barns’ genoemd. Veelal is barnwood afkomstig van naaldbomen. Maar wij gebruiken bewust geen naaldhout (zoals bijvoorbeeld grenen) in onze tafels. Dit hout is zachter dan eiken. En alleen door het gebruik van eiken kunnen wij de kwaliteit van onze tafels garanderen. De balken uit oude huizen en boerenschuren, verwerken wij veelal tot poten van onze tafels. Een massief eiken tafelblad heeft een gewicht van ca 80-100 kg. Dit vereist een robuust en solide onderstel. Door het gebruik van oud eiken balken, kunnen wij de kwaliteit leveren waar wij voor staan.

Wij laten ons oude eiken zijn eigen verhaal vertellen in uw oud eiken tafel. Wij verdoezelen de leeftijd van ons hout niet, maar laten de tekeningen juist schitteren. De natuurlijke patina vormt de kleur van uw oud eiken tafel. Wij kleuren ons hout niet op een chemische wijze, zoals bijvoorbeeld met ammoniak. Ons eiken is echt oud en al ontzettend mooi van zichzelf! Dit behoeft geen kleuring.

Wij borstelen, schuren en polijsten uw oud eiken tafel voor u. Ook een volledig extra polijstbeurt is mogelijk. Hierdoor krijgt de tafel een lichte glans (spiegeleffect) en voelt de tafel extra glad aan. Dit is met name er prettig bij het afnemen van de tafel.

Overige meubels

Naast tafels in diverse modellen en formaten, maken wij ook vele andere meubels op maat van massief eiken barnwood. Zo maken wij onder andere tv-meubels, badkamermeubels en kasten. Maar ook de bekleding van uw trap met barnwood bestaat tot onze mogelijkheden.

U kunt hierbij kiezen uit diverse modellen Maar het is uiteraard ook mogelijk dat wij een passend ontwerp voor u maken, geheel naar uw wensen. Ook kunt u natuurlijk zelf een ontwerp aanleveren (zoals bijvoorbeeld een foto), aan de hand waarvan uw meubel op maat vervaardigen in ons unieke oude eiken.

 

Woonaccessoires

De meest karakteristieke stukken oud eiken, welke niet verwerkt worden in onze meubels, toveren wij om tot unieke oud eiken woonaccessoires. Van elk product bestaat er maar een, Wat dacht u bijvoorbeeld van een mooie oud eiken lamp bij uw oud eiken tafel? 

Door onze meubels te combineren met bijpassende woonaccessoires creëert u een unieke sfeer en uitstraling in uw woning, Wij maken onder andere hanglampen en staande lampen. Maar ook vazen, (wand)kandelaren, klokken, keukentrapjes, (vensterbank)bankjes en wandplanken. Uiteraard kunnen wij hierbij gebruik maken van epoxy. Ook in onze woonaccessies leggen wij graag de geschiedenis van ons hout vast. En geven wij ze graag een uitzonderlijk karakter.

Wij hebben altijd een actueel aanbod woonaccessoires. Deze kunt u vinden in onze webshop of in ons atelier. Heeft u niet gevonden wat u zocht? Wij vervaardigen ook woonaccessoires geheel op maat naar uw persoonlijke wensen.

Sieraden

Wij hebben naast onze tafels en woonaccessoires, ook onze eigen sieradenlijn. Onze sieraden worden, net als onze tafels op maat en woonaccessoires, vervaardigd uit gerecycled hout. Wij maken gebruik van fijnhout voor onze sieraden. Dit hout is niet in gebruik geweest als schuur of woning, maar kent een geschiedenis als gitaar. Oude gitaren worden omgetoverd tot ringen en kettinghangers. Wij maken onder andere gebruik van Afrikaans padoek, amerikaans noten, olijfhout en eiken bij het vervaardigen van onze sieraden. Hoe leuk is dat? Een unieke op maat gemaakte ring of ketting afkomstig uit een oude gitaar?

Ook in onze sieraden verwerken wij desgewenst epoxy. Glow in the dark is hierbij ons pronkstuk. Sieraden die oplichten in het donker. Hiermee steel je gegarandeerd de show op een feest! Maar het is ook mogelijk om speciale herinneringen in te gieten in uw sieraad. Dit is niet alleen ontzettend uniek, maar ook heel persoonlijk. Wij zijn gespecialiseerd in het vervaardigen van partnerringen. Heeft u wellicht al een idee of mogen wij een ontwerp voor u verzorgen? Wij gaan graag voor u aan de slag met een ontwerp, geheel naar uw wensen en ideeën. 

Alle sieraden polijsten wij met een naturel en matte olie. Hierdoor wordt het hout gevoed en is het beschermd tegen wat water en vuil. Wij maken bewust geen gebruik van lak, omdat wij dan de kwaliteit en duurzaamheid van onze sieraden niet kunnen garanderen.